Csung Jüan Csikung - csikungtanito.hu
    
Az élet galériája
 
oldaltérkép betöltése


    
 Kutyaugatás gátló - Super Bark Stop termékismertetője
     
  

Super Bark Stop beállítása

Super Bark Stop olyan kutyaugatást szabályozó készülék, amely akár a szomszéd kutyáját is elnémítja. Kizárólag kültérben használható!

A készülék 4 db "D" típusú elemmel működik ( a szett nem tartalmazza ). Távolítsa el a hátsó panelt egy csavarhúzó segítségével és helyezze be a négy elemet
. Felülről a harmadik csúszókapcsoló jobbra tolásával kapcsolja be a készüléket (BARK SETTING). Ha a kutyaugatás gátló tetején található piros LED világít, azt jelzi, hogy a készülék aktív és az elemek működnek. Ha a készülék tetején található zöld LED működés közben világít, azt jelzi, hogy a készülék ultrahangot bocsát ki.


Becélzó hangszóró:
A becélzó hangszóró a készülék
elején található (fekete bemélyedés). A hangszóró feladata az, hogy becélozza és irányítsa a Super Bark Stop kutyaugatás gátló által kiadott hangot. A hangszóró sajátos hangkibocsátási technikájának és hangbecélzó részének köszönhetően sokkal jobban irányítja a kibocsátott hangot a célpont felé, például a kutya óljára.


Mikrofon:
A mikrofon a hangszóró alatt található, jele a három bemetszés. A mikrofon érzékenységét a beállító panelen található érzékenység kapcsolók segítségével lehet a kívánt pozícióba állítani.Beállító panel:
A beállító panel a kutyaugatás gátló készülék felső részén található. Egy átlátszó védő panel borítja, ami vízálló és egy csavarhúzó segítségével eltávolítható. A következő beállítások lehetnek:

Teszt gomb ( Test ) : ennek a gombnak a segítségével az emberi fül számára is hallhatóvá lehet tenni az ultrahangot. Erre a gép beállításához van alapvetően szükség. A készülék elhelyezése után várja meg amíg a kutya magától, semmiféle külső behatás nélkül, ugatni kezd. Ha az ugatásgátló érzékenysége jól van beállítva, akkor ki fogja bocsátani az elriasztást biztosító hangot, hallható tartományban. Ha a készülék nem szólal meg az érzékenységén kell javítani és az előbbi műveletet elölről kell kezdeni. Ezt folytatni kell mindaddig, amíg a készülék automatikusan nem reagál a kutya ugatására. Ha ez megtörténik át kell állítani ultrahang tartományba és a későbbiek során így célszerű használni.
 

Érzékenység kapcsoló ( Sensitivity ) : jobbra csúsztatva a mikrofon érzékenysége növelhető, balra csúsztatva a mikrofon érzékenysége csökkenthető. Itt beállíthatja, hogy milyen hangos ugatásra kapcsoljon be a készülék. Célszerű figyelembe venni, hogy a kutya az ugatáskor a készülék mikrofonjához képest oldalra fordulhat, ezért az ugatás hangereje csökkenhet. Ilyen esetekre célszerű "érzékenységi tartalékot" beállítani, de vigyázni kell, hogy a készülék csak a kutyaugatásra lépjen működésbe és más egyéb hangra ne. Arra is ügyelni kell, hogy a készülék csak annak a kutyának az ugatására válaszoljon, amelyiket le akar szoktatni, a távolabbi kutyák ugatására ne kapcsoljon be. FONTOS: ha a kutyaugatás gátló sípolása nincs összehangolva a kutyaugatással (máskor is megszólal, nem csak akkor, amikor a kutya ugat), az állat megtanulhatja kikerülni és környezeti zajként kezelni a kibocsátott hangot. A kívánt hatás eléréséhez nagyon fontos a Super Bark Stop kutyaugatás szabályozó pontos beállítása! Javasoljuk, hogy a "Sonic" vagyis hallható hangtartományt használja a mikrofon beállításánál, hogy ellenőrizni tudja az érzékenységet. Kérjük, legyen óvatos és a fülétől távol tartva próbálja ki a beállításokat!
 

Ugatások számának beállítása ( Bark Setting ): ezzel a kapcsolóval beállíthatja, hogy egy 10 másodperces perióduson belül hányadik ugatástól kapcsoljon be a készülék.
 

Audible (Hallható)/U.Sonic (Ultrahang vagy nem hallható): választhatja az ultrahang tartományt ( ezt a kutya hallja, de Ön nem ) és a hallható hangtartományt ( mindenki hallja, beleértve a kutyát is ).
 

Az ugatásgátló hatótávolsága kb. 15m. A készüléket olyan közel helyezze el az ugató kutyához amennyire csak lehet, a kutyára irányítva a hangszórós részt. Az elhelyezésnél ügyeljen arra, hogy a kutya ne tudja elérni a készüléket, de kb. 1,8 m-nél ne tegye magasabbra. Ügyeljen arra, hogy a kutyaugatás gátló és a kutya között hang terjedését akadályozó fal, kerítés stb. ne legyen. A készülék hátsó részén található nyílás segítségével a falra is felakaszthatja egy szög segítségével.

A megfelelő elhelyezés azért is fontos, mert az ultrahang nem hatol át a tömör anyagokon. A környezetben az ultrahang elterelődik és/vagy elnyelődik. A kemény tárgyak, mint például a beton, fa, fém, műanyag és ablaküveg elterelhetik, míg a puha dolgok, mint például a fű, növények elnyelhetik az ultrahangot. A készülék hatékonyságát növelheti, ha van a kutya közelében olyan fal, kemény, sima felületű tárgy, amelyről a hangok visszaverődhetnek. A visszaverődések erősítik a készülék eredeti hatását.

MŰKÖDÉS: a Super Bark Stop kutyaugatás szabályozó készülék a kutya rossz beidegződését (feltételes reflex-ét) változtatja meg és ehhez időre van szükség. A tanulási folyamat ideje függ a kutya fajtájától, tanulási képességétől stb.  Legyen türelemmel, a pontos beállítást követően működtesse a készüléket 2-3 hétig és a várt hatás nem marad el. A Super Bark Stop használatával a kutya a hosszú, órákon át tartó - többnyire éjszaka vagy hajnalban tapasztalható - ugatásról szoktatható le. Az ugatásgátló - működési elvéből adódóan - nincs hatással a süket kutyára.


Amennyiben úgy véli, hogy a készülék nem lép működésbe a kutyaugatásra, úgy:

kapcsolja át hallható hangtartományba és figyelje meg, hogy működésbe lép-e
 

próbálja meg áthelyezni, figyelve arra, hogy ne legyen olyan akadály, mely elnyelheti vagy visszaverheti a hangot, mielőtt a kutyához elérne


Ha a kutyaugatás gátló más zajokra is bekapcsol:

állítsa magasabbra az ugatásszám-szabályozót és állítson az érzékenységen.

FIGYELMEZTETÉS! A Super Bark Stop kizárólag kültérben használható. Soha ne helyezze közel a füléhez a hangszórót, mert halláskárosodást okozhat. Gyermekek ne használják. A Super Bark Stop kutyaugatás gátló csak a csöpögő víz ellen nyújt védelmet, ezért tilos a készüléket vízbe vagy más folyadékba helyezni.
A készülék csak egy kutya ugatása esetén működik hatékonyan. Kettő, vagy több kutya esetén a kívánt hatás nem érhető el!

MEGJEGYZÉS:

Egyes R20 jelzésű „D” elemek használata esetén az ugatásgátló által kibocsátott ultrahang hallhatóvá válhat. Amennyiben ezt tapasztalja, cserélje ki az elemeket R20D, R20G vagy R20PU jelzésű „D” elemekre (a gyakorlati tapasztalatok alapján ezekkel megfelelően működik a készülék).
 

Ha csörgő hangot hall a készülékből, az lehet a záró alátét, amely a csavart rögzíti az elemtartó fedélhez. Ez nem károsítja a készüléket és nem okoz hibás működést.

Garancia: A készülékre a vásárlástól számított 1 évig garanciát vállalunk. Minőségi kifogás esetén a készüléket kicseréljük, a garancia pedig elölről kezdődik.

Nem vonatkozik a garancia: erőszakos behatás, törés, helytelen felszerelésből adódó sérülés, gondatlanság, rongálás, változtatás vagy nem rendeltetésszerű használat esetén.

A hibás terméket vissza kell küldeni a forgalmazó telephelyének címére (Harp’s Kft., 5000 Szolnok, József Attila út 38. I/8.) a garanciajeggyel és a számlamásolattal. A visszaküldés tényéről és okáról előzetesen értesíteni kell a forgalmazót. Ha valamelyik feltétel hiányzik, a szavatossági jog nem érvényesíthető! A visszaküldés költségét a vevő, a cseretermék elküldésének költségét a forgalmazó viseli.

A vásárló a termék vásárlásától számított 8 munkanapon belül jogosult – írásban tett nyilatkozattal – elállni a szerződéstől. Ez esetben a vételár visszatérítésére akkor tarthat igényt, ha a terméket és a számla eredeti példányát – saját költségén – a HARP’S Kft. telephelyének címére bontatlanul, eredeti csomagolásban, tisztán, sérülésmentesen, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban visszaküldi.

Forgalmazó:
HARP’S Kft.
5000 Szolnok Baross G. út 20. II.em. 207/a.

CE, RoHS logo

    
    
< vissza az előző oldalra
 

<< vissza a nyitóoldalra
    
    
    


 

 Árukategóriák
Madárriasztók  Madárriasztók
Elektronikus madárriasztó - Broadband Pro
Műbagoly
Stroboszkóp lámpa
 
Balkonvédő elemes madárriasztó 
Elektromos madárriasztó - BirdXPeller Pro 
Rágcsálóriasztók  Rágcsálóriasztók
Egérriasztó és patkányriasztó - Pest-X
Rovarriasztók  Rovarriasztók
Hangyariasztó - Pest-X
    
  
   
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!