Csung Jüan Csikung - csikungtanito.hu
    
Az élet galériája
 
oldaltérkép betöltése


    
 Kutyaugatás gátló - Super Bark Stop - referencia
       
Harp's
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Szolnok
József Attila u. 38. I/8.
 


Tisztelt Ügyvezető Úr!Az elmúlt időszakban használtam és teszteltem a cégük által forgalmazott BARK STOP kutyaugatás gátló készüléket. Tapasztalataimat megosztom Önökkel.

Olyan falusias kisvárosban élek családommal, ahol tradicionálisan tartanak a lakóházak mellett ebeket. Sajnos a gazdák nem veszik figyelembe az együttélés szabályait, ezért az ebek ugatásukkal zavarják a lakók nyugalmát. Ezt nem egyformán toleráljuk.

Humánus megoldást keresve találtam meg a BARK STOP készüléket. Lakóházunk melletti ingatlanokon nagyhangú németjuhász és kuvasz fajtájú kutyákat tartanak a gazdák. A készüléket a legközelebbi - a hálószobánktól mintegy 5 méterre zajt okozó - szomszéd ebekre irányítottam, majd kalibráltam. Ez azért fontos, hogy a készülék az utcán elhaladó gépkocsi zajára ne kapcsoljon be csak az ugató kutya hangjára.
Az ultrahang üzemmódban működtetett BARK STOP kezdetben nem hozta meg a várt hatást. Azonnal nem némultak el az ebek.
Több nap - kb. másfél hét - elteltével azonban feltűnt a szokatlan csend. A szomszéd telken lévő kutyák csendesebbek lettek, ok nélkül nem ugatnak, kerülik a felszerelés helyének környékét.
Úgy gondolom, hogy kialakult bennük egy feltételes reflex, ami fékezi az agresszív magatartást. Próbaként a készüléket kikapcsoltam, ekkor visszatért az ok nélküli ugatás, zajkeltés.

Jelenleg, több heti használat után arról tudok számot adni, hogy érdemes működtetni a készüléket családom nyugalma érdekében.
A két leírt fajtájú kutya genetikailag kódolt vérmérsékletét nem lehetséges megváltoztatni, de a készülék működését eredményesnek tartom. Az éjszakai nyugtalan alvások megszűntek, csend van a hálószoba közelében.


2005. március 31.

                            Tisztelettel:
                                                   Szabó László

    
    
< vissza az előző oldalra
 

<< vissza a nyitóoldalra
    
    
    


 

 Árukategóriák
Madárriasztók  Madárriasztók
Elektronikus madárriasztó - Broadband Pro
Műbagoly
Stroboszkóp lámpa
 
Balkonvédő elemes madárriasztó 
Elektromos madárriasztó - BirdXPeller Pro 
Rágcsálóriasztók  Rágcsálóriasztók
Egérriasztó és patkányriasztó - Pest-X
Rovarriasztók  Rovarriasztók
Hangyariasztó - Pest-X
    
  
   
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!