Csung Jüan Csikung - csikungtanito.hu
    
Az élet galériája
 
oldaltérkép betöltése


    
 Ultrahangos személyvédő kutyariasztó - Dazzer termékismertetője
    

A DAZZER egy kisméretű, kézben tartható, kb. 10-12 dkg súlyú, 9 V-s tartós elemmel működő kutyariasztó, amely egy magas frekvenciájú ember által nem hallható (ultra-) hangot bocsát ki.
A Dazzer ultrahangos kutyariasztó csak a támadó kutya elriasztására alkalmas. A passzív, vagy saját kutyára használva nem vált ki különösebb reakciót, kivéve ha idomításra akarjuk használni a készüléket.


A DAZZER működtetése:

A készülék hangszórós végével rámutatunk a kutyára és 2-3 mp-re megnyomjuk a beépített kapcsológombot. Működését a beépített gomb mellett levő vörös színű LED jelzi.
 
Dazzer működési tartománya
 
A Dazzer ultrahangos kutyariasztó kettős védelemmel tartja távol a támadó kutyát:

A kibocsátott ultrahang, amely az állatban levő feszültséget emeli fel majdnem az epilepsziás szintig, amit az állat nem tud elviselni és elmenekül a helyszínről.
 
A kibocsátott ultrahang nyomása, amely olyan mértékű, hogy – 20 cm-en belül -  az ember esetében akut halláskárosodást okozhat, ezért emberre nem szabad fordítani a készülék hangszórós részét bekapcsolt állapotban.

Figyeljünk arra, hogy a kutyariasztó kövesse az állatot, mivel a hatás tengelyszerűen lép fel. A készülék hatására a kutya azonnal megáll, és legtöbbször visszavonul. Ha az állat továbbra is dühös magatartást tanúsít, ismételjük meg a használatot újabb 2-3 mp-re. A készülék sokkal hatásosabb, ha 2-3 másodperces szakaszokban, és nem folyamatosan működtetjük. Ha a kapcsoló mellett levő vörös színű LED nem világít, az elemet ellenőrizni kell, és szükség esetén ki kell cserélni.

A Dazzer ultrahangos személyvédő kutyariasztót használhatják: idősek, gyerekek, sportolók, biciklisták, közszolgálati alkalmazottak, díjbeszedők, postások stb. a támadó kutyák elleni védekezésre. A készülékkel megvédheti a saját kutyáját a sétáltatás közben támadó idegen kutyáktól.
A DAZZER-t 15 országban sok ezer ember használja eredményesen, és jelentősen csökkentek a kutyaharapásokból adódó sérülések.

A készülék kiterjedt kutatásokon alapuló fejlesztés eredménye, amelyet amerikai audiológiai és egyetemi szakemberek végeztek.
A Dazzer ultrahangos személyvédő kutyariasztót Magyarországon a HARP'S Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. forgalmazza. A készülék ellenőrzése megtörtént magyar szakemberek bevonásával is. Az emberre gyakorolt hatását a Munkavédelmi Tudományos Kutatóintézet, az állatra gyakorolt hatását a Vakvezető-Kutyakiképző Iskola Neurológiai Laboratóriuma vizsgálta. A két vizsgálati anyag eredményeként a KERMI 6149/94. szám alatt kiadta a készülék forgalmazási engedélyét.

A készülék idomításra is használható. Használatával leszoktatható az állat olyan beidegződésektől, amelyek az ember számára nemkívánatosak, akkor, ha a parancs vagy figyelmeztetés kiadása után rövid 1 mp-es időre használjuk a DAZZER-t. Ha a kutya nem engedelmeskedik azonnal, meg kell ismételni a parancs kiadását és az 1 mp-es használatát a készüléknek. Ezt addig kell folytatni, amíg az állatban nem rögződik a használata. A begyakorlás után a DAZZER-el előidézhetjük a parancs kiadását emberi utasítás nélkül is.Elem behelyezése és cseréje:

1. Vegyük le a két fémházas csavart a készülék alsó oldaláról.
 
2. A gombos oldalával felfelé tartva mozdítsuk el a tetőfedelet. A tartó és elem (ha behelyezett) az alsó félben kell maradjon.
 
3. Óvatosan toljuk az elemet előre és szelíden emeljük, amíg az elem kijön a helyéről. (Csere esetén.)
 
4. Behelyezzük az új elemet a pólusoknak megfelelően. Toljuk addig, amíg a tartóban biztonságosan fekszik.
 
5. Visszatesszük a fedelet úgy, hogy a LED a helyére kerüljön.
 
6. Helyezzük vissza a két csavart, amit az 1. lépésben eltávolítottunk.
 

FONTOS! Csak 9 V-s tartós elemmel használható!


Figyelmeztetés:

A Dazzer ultrahangos kutyariasztó nem hatásos a kutya "territóriumán" belül, valamint a beteg, süket kutyákra. Hatásosságát befolyásolja a távolság, a kutya kora, temperamentuma, betanítása, az állat jelleme. Ha megtehető, ne keressük a bajt, ne nézzünk mereven az állatra, kerüljük el a veszélyes állatot! A DAZZER-t csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésül használjuk, ne molesztáljuk vele a békés, nyugodt állatokat!

Garancia: A készülékre a vásárlástól számított 1 évig garanciát vállalunk. Minőségi kifogás esetén a készüléket kicseréljük, a garancia pedig elölről kezdődik.

Nem vonatkozik a garancia: erőszakos behatás, törés, helytelen felszerelésből adódó sérülés, gondatlanság, rongálás, változtatás vagy nem rendeltetésszerű használat esetén.

A hibás terméket vissza kell küldeni a forgalmazó telephelyének címére (Harp’s Kft., 5000 Szolnok, József Attila út 38. I/8.) a garanciajeggyel és a számlamásolattal. A visszaküldés tényéről és okáról előzetesen értesíteni kell a forgalmazót. Ha valamelyik feltétel hiányzik, a szavatossági jog nem érvényesíthető! A visszaküldés költségét a vevő, a cseretermék elküldésének költségét a forgalmazó viseli.

A vásárló a termék vásárlásától számított 8 munkanapon belül jogosult – írásban tett nyilatkozattal – elállni a szerződéstől. Ez esetben a vételár visszatérítésére akkor tarthat igényt, ha a terméket és a számla eredeti példányát – saját költségén – a HARP’S Kft. telephelyének címére bontatlanul, eredeti csomagolásban, tisztán, sérülésmentesen, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban visszaküldi.

Forgalmazó:
HARP’S Kft.
5000 Szolnok Baross G. út 20. II.em. 207/a.

CE, RoHS logo

    
    
< vissza az előző oldalra
 

<< vissza a nyitóoldalra
    
    
    


 

 Árukategóriák
Madárriasztók  Madárriasztók
Elektronikus madárriasztó - Broadband Pro
Műbagoly
Stroboszkóp lámpa
 
Balkonvédő elemes madárriasztó 
Elektromos madárriasztó - BirdXPeller Pro 
Rágcsálóriasztók  Rágcsálóriasztók
Egérriasztó és patkányriasztó - Pest-X
Rovarriasztók  Rovarriasztók
Hangyariasztó - Pest-X
    
  
   
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!